Pvc Zemin Kaplama Nedir?

Sağlam PVC zemin kaplama malzeme günümüzde, düşük yatırım maliyeti ve işletme maliyetleri ile uzun kullanım ömürleri; estetik yelpazeleri nedeniyle farklı alanlarda kullanılan yer döşemeleridir. PVC doğal bir madde değil, sentetik bir plastik türüdür. PVC'nin açılımı plastik zemin kaplama diyebiliriz. Bir diğer adına Vinil kaplama denir. Etilen (ham petrol) ve klordan (normal tuz bulunur) yapılır. İşlendiğinde, bu maddeler genellikle vinil olarak anılan Polivinil Klorür (PVC) maddesi oluşturmak üzere birleştirilir. Isıl iletkenliği, su emmesi, yağ emmesi düşük, elektrik ve ses yalıtkanlığı yüksektir. Bileşiminde asbest bulunması nedeniyle, aşınmaya ve bir dereceye kadar yanmaya karşı dayanıklıdır.

PVC zemin kaplama, zemin sistemlerinde en yaygın uygulamalardan biridir. Sağlam PVC zemin kaplama sistemleri günümüzde gelişmiş özellikleri yanında kullanım kolaylığı; firmalar tarafından uygulama kolaylığı açısından birçok zemin ürününe göre daha düşük maliyetleri olması açısından çokça tercih edilmektedir. PVC zemin kaplama, özellikle de “dayanıklılık” ile ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle oldukça fazla talep edilen, bir yer kaplama modeli olma özelliğindedir.

Sağlam PVC zemin kaplama malzeme günümüzde, düşük yatırım maliyetlidir.

PVC Zemin Kaplama Nedir?

PVC kaplamalar iki veya üç ayrı tabakadan oluşur. Kaplamalar soğuk, ateş ve kar yağışına karşı duyarlıdırlar. Rulo veya karo haliyle bulunabilirler. Rulo malzemeler 2 m 23 m boyutlarında ve Karo malzemeler 60*60 cm boyutlarında satılmaktadır. Bazı ruloların enleri 3 m veya 4 m olabilmektedir. Ürünlerin tamamı antibakteriyel özelliktedir ve bu sebeple rahatlıkla her yerde kullanılabilir. Hijyenik temizlemesi oldukça kolaydır.

  • Paslanma ile yağa karşı dayanıklıdır.
  • Basınca karşı dayanıklıdır.
  • Gürültüyü absorbe eder.
  • Esnek olmayan yapıları vardır.
  • Su geçirmez özelliği vardır.
  • Isı dayanımı iyi düzeydedir.
  • Geniş çaplı renk vs desen seçenekleri mevcuttur.
  • Düşük maliyetli olması ile öne çıkmaktadır.
  • Bakım maliyeti de imalat maliyeti gibi düşüktür.

Ekonomik, uzun ömürlüdür. Yanmaz malzeme yapısında olan modelleri, dünya piyasasında yükselişe geçmesinin bir diğer önemli özelliği olarak bilinir. Bu özellikler sayesinde sağlam PVC zemin kaplama birçok kullanım durumlarında dayanıklılık göstermektedir. Şık görünümü, geniş çaplı renk seçenekleri, düşük maliyet ve uzun ömürlü olması sebebiyle, günümüzde tercih edilme sebebidir. Özellikle hijyenik olması, kaymaz, antibakteriyel özelliği veya kolay temizlenebilir yapısı ile sağlık merkezlerinde büyük avantajlar sağlar. Ayrıca, spor salonu zemini , banyo zemini ya da parke görünümlü örneklerini sayabiliriz. Web Site: https://www.websiteleri.online/

Ana Sayfaya Dön.

Yorumlar

YASAL UYARI (!) Arzuhan blog hakkında yapılacak hukuksal şikayetler, iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve hukuk danışmanı tarafından yazılı ya da sözlü geri dönüş yapılacaktır.